loader
Foto

Spitalul din Bozovici- singurul din Valea Almăjului- a fost închis în aprilie 2011

Lipsa medicilor specialişti lasă fără spital o comunitate izolată din Caraş-Severin, cu peste 15.000 de suflete.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

În noiembrie 2012, s-a reuşit redeschiderea spitalului, însă doar sub forma unui centru multifuncţional de sănătate, cu internare de zi.

Autorităţile au făcut demersuri pentru reluarea activităţii la capacitate normală însă medicii refuză să meargă în Valea Almăjului.

Mai multe detalii aflăm de la Ileana Popişti (medic internist), Adrian Popişti (chimist), Adrian Stoicu (primar Bozovici) și Dumitru Secăşan (manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa).

Dănilă Visagă are 78 de ani şi o mulţime de boli. A venit la centrul de la Bozovici de la 15 kilometri, cu o maşina de ocazie. E mulţumit că nu mai trebuie să meargă aproape 100 de kilometri până la Reşiţa, la spital, dar ar fi fost mult mai bine dacă s-ar fi putut interna aici.

În aceeaşi situaţie sunt peste 15.000 de almăjeni însă, în lipsa medicilor, redeschiderea spitalului rămâne un vis frumos, în ciuda intervenţiilor autorităţilor.

În prezent, la centrul din Bozovici lucrează doar 2 medici pensionari, două asistente şi un chimist, iar o dată pe saptămână oferă consultaţii un pneumolog şi un neurolog de la Spitalul Judeţean. Posturi libere sunt nu însă şi doritori care să le ocupe.

Activitatea centrului multifuncţional este sprijinită şi de primăriile din zonă, constituite în Asociaţia „Sănătate pentru Almăj”. Aceasta asigură fondurile pentru plata unui medic, a utilităţilor şi a cheltuielilor de întreţinere.

Reporter: Diana Telescu. Imaginea: Vasile Neamțu.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

4:00 Descoperă vestul

7:00 Satul meu (R)

(Reluare)
 

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

Trufandale de primăvară | VIDEO

Trufandale de primăvară | VIDEO

publicat: joi, 14 martie 2024

Primavara a sosit, chiar dacă vremea pare să fie destul de indecisă, iar tarabele din piețe s-au umplut de trufandale. Salată verde, spanac, ...

 

#tvrtimisoara