loader
Foto

Galerie foto

Spune-mi cum te numeşti ca să-ţi spun cine eşti!

Identitatea unui popor nu se distinge doar prin limbă, cultură sau tradiţii ci şi prin numele şi prenumele cetăţenilor.

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

În DEX-ul din 2009 NUMELE de familie este definit ca nume pe care îl poartă toți membrii aceleiași familii și care se transmite de la părinți la copii iar PRENUMELE este un nume care se dă unui om la naștere și care distinge pe fiecare dintre membrii aceleiași familii; nume de botez.

Se spune despre români că sunt una dintre cele mai credincioase naţiuni. Dacă e să dăm crezare sondajelor, un procent covârşitor se declară creştini. Astfel, obiceiul de a purta un nume de sfânt este lesne de înţeles.

Tradiţia lăsată de strămoşi spune că toţi ar trebui să avem şi un nume (prenume) de sfânt pentru ca cel mic să aibă un protector, să fie ocrotit de toate relele. Acest obicei a fost păstrat de cei mai mulţi, însă odată cu secolul XXI totul s-a pirdut.

Filmele, televiziunea, telenovelele dar şi posibilitatea de a călători în toată lumea au transformat această cultură şi în locul numelor de Andrei, Ioan, Gheorghe, Dragoş, Ana, Luminiţa, Ioana, Maria au apărut nume precum Mathias, Roland, William, Raul, Beatrice, Roberta, Barbara, Charlotte.

Emisiunea "Rialiti Șoc" se difuzează pe TVR Timișoara luni 4.04.2016 de la ora 21.00 (cu reluare marți 5.04.2016 de la ora 12.30) iar pe TVR3 duminică 10.04.2016 de la ora 16.30 (cu reluare sâmbătă 16.04.2016 la ora 10.30). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

16:00 Caravana TVR 3

17:30 Selfie

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara