loader
Foto

Târgul liceelor la Timișoara

Mii de elevi din clasele a şaptea şi a opta au vizitat Târgul Liceelor organizat la Casa Tineretului din Timişoara.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Au plecat acasă doldora de informaţii care să îi ajute să aleagă unitatea de învăţământ potrivită. I-au aşteptat cu standuri care mai de care mai colorate colegii mai mari, veniţi să facă reclamă liceului în care învaţă.

41 de licee au răspuns “prezent” invitaţiei de a-şi prezenta oferta educatională. Psihologii şcolari spun că pentru unii elevi Targul Liceelor le confirmă alegerea făcută. Pentru alţii evenimentul este prilej de a aduna cât mai multe informaţii despre numărul de clase, specializări, dotări, calificarea obţinută după absolvire sau activităţile extraşcolare. Sunt însă şi elevi care în urma vizitării târgului se răzgândesc.

Simona Jugariu (director CJRAE) : Mulți nu știu nici după evaluarea națională. Unii în funcție de notă selectează liceul,  fiind conștienți că ei poate visează la un anumit liceu dar trebuie să aibă nota care le dă OK-ul spre acel liceu.

Vizitatorii au fost întâmpinaţi cu braţele deschise de liceeni care de fiecare dată pun mult suflet în amenajarea standurilor. De data aceasta munca tinerilor este recompensată. Organizatorii au conceput un concurs în care să fie desemnate cele mai atractive, populare sau originale standuri. Liceenii s-au străduit să le prezinte colegilor mai mici punctele forte ale şcolilor în care învaţă.

Evenimente similare vor fi organizate şi la Lugoj şi Sânnicolau Mare în luna mai. În judeţul Timiş pentru anul şcolar viitor, în clasele a noua, sunt prevăzute peste 800 de locuri la şcoala profesională şi peste 4700 la liceu.

Reporter: Gabriela Stoian. Imaginea: Dan Radivoi.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

6:30 Istorii ascunse (R)

(Reluare)

7:00 Baschet (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara