loader
Foto

Galerie foto

Teatru francofon la Arad si muzică barocă la Timişoara

Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN sărbătorește 25 de ani. Ediția aniversară se va desfășura între 22 și 26 octombrie la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

În acest an, desfășurarea de trupe este impresionantă : 9 țări reprezentate, 12 spectacole ale unor trupe din România, 10 spectacole din străinătate, 9 ore de formare în cadrul a 17 ateliere, 27 de animatori din Franța, România, Québec, Italia și Bulgaria, un spectacol al atelierelor cu rol de evaluare, 7 sesiuni de dezbateri în jurul spectacolelor prezentate (« En coulisses, la parole aux jeunes »), un concours-spectacol dedicat dramaturgului Jean Giraudoux și textului său « La guerre de Troie n’aura pas lieu »(Războiul Troiei nu va avea loc), un concurs de fotografii « Au-delà du rideau » (dincolo de cortină), un spectacol de deschidere în care joacă Roxana Fânață, (fostă « amifrană »), cinci numere ale cotidianului festivalului « Girouette de la nuit », iată câteva date care oferă rezumatul acestei a 25 a ediții.

Despre toate acestea povestim cu Florin Didilescu , alias Papa Didi, cel căruia i se datorează acest festival.

„În octombrie barocul înfloreşte!”este motto-ul ediției a VI-a a Festivalului Baroc Timișoara. Acesta propune anual, în octombrie, serbarea valorilor culturale baroce locale și internaționale. Printre personalitățile celebrate în decursul edițiilor trecute îi putem aminti pe: Anton Pann, J. S. Bach, J.P. Rameau, Jean Baptiste-Lully, Francesco Cavalli. Despre invitaţii din acest ne dă amănunte Georgia Harasim, organizator al Festivalului Baroc, care vine la “Ora regiunii” cu Leonor de Lera şi cu Rodney Prada, membrii ai ansamblului L’Estro D’Orfeo.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 18.10.2017 la ora 20.00, cu reluare joi 19.10.2017 la ora 12.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

15:30 Minorităţi în limba maghiară

16:00 Prim plan obiectiv – direct

prima parte
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara