loader
Foto

Galerie foto

Teatru independent şi muzică rock la "Ora Regiunii"

Trupa rock DESANT a lansat de curând videoclipul piesei ”Supernova”.  Acesta este al patrulea clip al rockerilor timişoreni, după „Zbor”, „Joc de noroc” şi „Doar o amintire”.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Lulu. O mascaradă este o alegorie a emancipării femeii, urmărită prin întrepătrunderea dintre câteva momente-cheie ale gândirii feministe şi evoluţia artelor vizuale, la care artistele au contribuit major.

Lulu. O mascaradă este o adaptare după textul „Lulu” de Frank Wedekind şi după documente biografice de Maya Deren, Inga Svala Thorsdottir şi Contesa de Castiglione..

Cu toate că este o producţie independentă relizată cu sprijinul Asociației Simultan şi a Direcției Județene pentru Cultură Timiș, regizorul Alexandru Mihăescu a ales să monteze acest spectacol cu trei dintre actorii Teatrului Naţional din Timişoara: Claudia Ieremia, Ana Munteanu, Bogdan Spiridon.

În felul în care au conceput-o câteva talentate fotografe, performere şi artiste video, arta feministă este un joc conştient şi bine susţinut cu măşti, propuse ca formule identitare pentru femeile din societăţile tradiţionale şi moderne. E o „mascaradă”, o petrecere de măşti, dar fără scopul gratuit al purei etalări, ci cu acela al reflecţiei şi autocunoaşterii.

Trupa rock DESANT a lansat de curând videoclipul piesei ”Supernova”. Acesta este al patrulea clip al rockerilor timişoreni, după „Zbor”, „Joc de noroc” şi „Doar o amintire”. Este primul clip al unei piese de pe viitorul album. Despre acest al doilea material discografic cei de la DESANT spun:„E un album mult mai bine lucrat, cu elemente noi, pe care le considerăm un plus adus pieselor pe care acesta le va conţine. Suntem convinşi că Supernova va fi pe placul celor ce ne ascultă muzica şi nu numai, şi va stârni curiozitatea lor cu privire la noul material“.

Amănuntele despre clip şi despre noul album le vor spune chiar membrii trupei DESANT. Veţi putea afla în premieră şi titlul noului album şi veţi vedea, tot în premieră, cum arată coperta acestuia.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 27.04.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 28.04.2015 la ora 11.30.

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara