loader
Foto

Teme ale actualității la "Ediția de Vest"

În ediţia din această săptămână, am discutat despre recentele condamnări de la Consiliul Judeţean Caraş Severin şi ne-am pus întrebarea: este migraţia o ameninţare pentru România?  

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție ce vizează campania electorala pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

Totodată, timp de 5 ani, Sorin Frunzăverde nu are dreptul de a fi ales în orice funcție publică sau de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

În același dosar, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, a primit o pedeapsă cu executare.

Discutăm pe marginea acestui subiect cu avocatul Cosmin Bolosin și cu jurnalistul Cristian Franț.

60 de migranţi au fost reţinuţi sâmbătă la graniţa dintre România şi Serbia. Toţi sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani şi provin din Afganistan, Pakistan, Maroc, Somalia si Irak.

Ei au declarat că încercau să ajungă la muncă în Germania. Autorităţile le-au întocmit dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Discutăm despre migrație cu Radu Ciubotea, fost ataşat cultural la Paris și cu prof. dr. Silviu Rogobete, Facultatea de Ştiinţe Politice şi ale Comunicării, UVT.

Emisiunea "Ediţia de Vest" se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3, luni 18.01.2016, de la ora 17:00, cu reluare pe ambele canale marţi 19.01.2016 la ora 00:30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara