loader
Foto

Subiecte din învățământ și sănătate la "Ediția de Vest"

Învățământul și sănătatea sunt domenii importante dar care nu funcționează așa cum ne-am dori.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

O elevă din Timișoara se consideră nedreptățită de Inspectoratul Școlar. I-a fost refuzată participarea la etapa națională a olimpiadei de matematică, deși fata s-a clasat prima, la faza pe județ.

Liza Szabo este elevă în clasa a 8-a la școala cu predare în limba maghiară Bela Bartok. Autoritățile din învățământ își motivează decizia prin faptul că eleva n-a luat parte la etapa locală a olimpiadei, care s-a suprapus cu un alt concurs, destinat școlarilor vorbitori de maghiară. Dealtfel, în aceeași situație s-au aflat și alți 6 elevi de la Bela Bartok.

Pacienții români primesc tratamente depășite și în cantități chiar și de peste zece ori mai mici decât restul cetățenilor europeni. Este un semnal de alarmă tras de Reprezentanții Alianței Pacienților Cronici din România, care amenință cu proteste în toată țara , în luna mai, dacă guvernanții nu vor actualiza lista de medicamente gratuite și compensate de la 1 aprilie.

Bolnavii cronici din Romania așteaptă de peste 6 ani actualizarea listei medicamentelor gratuite și compensate. Guvernanții le-au administrat până acum promisiuni în loc de tratamente care să îi țină în viață.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara luni 24.03.2014 la ora 19.00, cu reluare marți 25.03.2014 la ora 10.00.

0:30 Monocrom (R)

(Reluare)

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara