loader
Foto

Temele emisiunii : Artroza şi sindromul apneei în somn

Sindromul apneii în somn este o afecţiune care se încadrează în categoria problemelor de sănătate publică pentru că afectează un număr foarte mare de adulţi.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Unul din cinci bărbaţi şi respectiv una din nouă femei peste vârsta de 40 de ani suferă de apnee în somn. Tulburările de somn pot avea un impact considerabil asupra sănătăţii şi a vieţii personale.

Importanţa somnului nu este un aspect neglijabil şi de aceea trebuie să vă monitorizaţi starea de sănătate şi să fiţi informați cu privire la cauzele, efectele şi tratamentul apeneei în somn.

Cu amănunte vine la „Ora de sănătate” dr.Dana Zaharie, medic specialist stomatolog şi medic primar ortodont.

Artroza este una din cele aproximativ o suta de boli reumatice, o afecţiune în care cartilagiul se deteriorează şi devine mai moale şi mai subţire. Acest proces poate avea loc la nivelul tuturor articulaţiilor dar este întâlnit cu precădere la nivelul articulaţiilor gâtului, spatelui, genunchilor, şoldurilor, degetelor de la mâini şi de la picioare.

Despre boală, despre tratament şi despre consecinţele artrozei asupra vieţii de zi cu zi vom discuta cu conf. univ. dr Claudiu Avram, medic specialist reumatolog .

Dr. Dan Ţigăran, medic primar urolog , ne va vorbi despre tratamentul adenomului de prostată.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 14.11.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 15.11.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

23:30 Regatul Sălbatic

0:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara