loader
Foto

Galerie foto

Temele emisiunii: Terapia hiperplaziei benigne de prostată şi homeopatia

În ultimele decenii, majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu hiperplazie benignă de prostată sunt trataţi medicamentos.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

În cazul în care este necesar tratamentul chirurgical (de obicei datorită retenţei acute de urină repetate, a altor complicații ale hiperplaziei benigne de prostată sau datorită ineficienţei tratamentului medicamentos), golden-standard –ul este considerat, de multă vreme, rezecţia transuretrală a prostatei (TURP) monopolar sau bipolar.

Cu toate acestea, în ultimii ani, au apărut terapiile minim invazive utilizând laserul pentru enucleerea sau pentru vaporizarea ţesutului prostatic.

Utilizarea pe scară din ce în ce mai largă a acestor metode, mai ales în ţările cu sisteme de sănătate foarte bine dezvoltate, este explicabilă prin avantajele oferite de rezultatele obţinute la care se adaugă spitalizarea scurtă sau chiar efctuarea acestor proceduri în ambulator.

Despre terapia hiperplaziei benigne de prostată cu ajutorul laserului Green Light vom vom discuta la „Ora de sănătate” cu Dr. Dan Ţigăran, medic primar urolog şi cu Dr. Alin Cumpănaş, medic primar urolog.

Homeopatia este o terapie holistică, afirmă George Vithoulkas în cartea sa, "Stiinta Homeopatiei", iar abordarea pacientului trebuie făcuăa ţinând cont de cele trei nivele fundamentale ale fiinţei umane: planul fizic, emoţional şi mental, dar şi de felul cum el reacţionează şi se integrează iî mediul familial, social.

Prin urmare, atât starea de sănătate, cât ţi de boala nu pot fi apreciate corect decât dacă se ţine cont de aceşti factori.

Pe scurt, sănătatea este eliberarea de durere şi de limitările impuse de aceasta, ceea ce duce la o stare de bine în plan fizic, eliberarea de pasiuni devastatoare pe planul emoţional, având drept rezultat o stare dinamică de seninătate şi calm, şi eliberarea de egoism pe planul mental, având ca rezultat integrarea armonioasă a individului în mediul natural şi social.

Despre homeopatie şi nivlurile de sănătate vom discuta cu Dr. Mariana Tărniceru, medic homeopat, medic specialist medicină de urgenţă.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 20.02.2016 la ora 18.30, cu reluare marți 21.02.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

16:00 Prim plan obiectiv – direct

prima parte

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Țese la război și la 80 de ani

Țese la război și la 80 de ani

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Doda Viorica Lazăr de la Seceni are peste 80 de ani și încă mai țese la război.

Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvrtimisoara