loader
Foto

Terapia prin artă, terapia asistată de animale şi paradontoza

„Fundatia pentru Comunitate” acordă anual 300.000 lei pentru a sprijini copii şi tineri care au nevoie de terapii alternative.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Şi anul acesta, la cea de-a opta ediţie, 19 dintre proiectele depuse au obţinut finanţare totală sau parţială şi, în acest fel 870 de copii , cu afecţiuni diverse, vor beneficia de terapii alternative.

„Programul e conceput să ofere nu doar resurse financiare comunităţilor interesate de bunăstarea copiilor lor, ci se investeşte în creşterea capacităţii acestora de a se forma în metode şi tehnici de intervenţie, asistaţi de specialişti”, a declarat dr. Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, preşedinte al juriului.

Despre etica intervenţiilor de acest fel, despre modul în care se aplică aceste terapii altrenative şi despre beneficiile lor, vom discuta chiar cu doamna dr.Violeta Stan, medic psihiatru .

Parodontoza este o îmbolnavire prin inflamare a parodonţiului dentar (ţesuturilor înconjurătoare dintelui, atât gingie cât şi os), ducând la deteriorarea aparatului de susţinere dento-alveolar, apariţia mobilităţii şi în final, la pierderea dinţilor.

Parodontoza nu este o îmbolnavire a dinţilor! Cel mai adesea, aceştia sunt sănătoși. Statisticile arată că îmbolnăvirea aparatului de susţinere a dinţilor cauzează mai multe pierderi ale acestora decât cariile.

Cu asist.univ.dr. Şerban Roşu, medic primar chirurgie oro-maxilo-facială, vom discuta despre cauzele aparitiei paradontozei, precum şi despre metodele de tratament.

Dr. Dan Ţigăran, medic primar urolog, ne va vorbi despre uropatia obstructivă.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 12.12.2016 la ora 18.30, cu reluare marți 13.12.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara