loader
Foto

Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 reprezentată la Bruxelles

Expoziţia “Timişoara-  25 de ani de libertate” a fost deschisă, marţi seara, la sediul Parlamentului European.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii
Europa 360°

Evenimentul face parte din seria acelora menite să promoveze Timişoara în contextul candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Gazdă a fost europarlamentarul Cristian Buşoi, iar din delegaţie au făcut parte rectori, promotori ai artei, oameni de afaceri, directori ai unor instituţii culturale, pricipalii actori în executivul Primăriei Timişoara şi jurnalişti. Delegaţia a fost însoţită de către o echipă a Studioului TVR Timişoara, care a înregistrat, pentru telespectatori, toate momentele importante ale întâlnirii de la Bruxelles.

Amănunte primim, în direct, de la primarul Timişoarei, Nicolae Robu şi dinspre coordonatorul TVR Timişoara, Dite Dinesz.

Plasticianul Viorel Cosor revine în atenţia publicului iubitor de artă cu cea mai recentă expoziţie a dumnealui, intitulată “verde. crud“. Picturile, defel puţine la număr, tronează, suverane, pe simezele Galeriei Calpe din Timişoara.

Un excurs printre tablourile lui Cosor ar putea fi un foarte bun prilej pentru a decripta poveşti, întâmplări, stări, emoţii. Cu alte cuvinte, o-ntreagă viaţă. De Artist.

Detalii primim, în direct, dinspre artistul expozant, însoţit de către Călin Petcana, managerul Galeriei Calpe.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, joi 29.01.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 30.01.2015 la ora 11.30.

14:30 Cult@art

15:30 Minorităţi

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara