Timişoara găzduiește Olimpiada Naţională de Arta Actorului
miercuri, 01 aprilie 2015
În perioada 7 - 9 aprilie 2015 la Timişoara se va desfăşura Olimpiada Naţională de Arta Actorului.

Manifestarea este organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Teatrului Maghiar de Stat “Csiki Gergely” din Timişoara.

Gazdele evenimentului vor fi elevii şi profesorii secţiei de artă dramatică “Diogene Bihoi” a Colegiului Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara.

Pe scenele de concurs ale Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” sunt aşteptaţi peste 120 de elevi din 11 licee vocaţionale de artă din ţară. Elevii înscrişi în cele două secţiuni de concurs specifice disciplinei, individual şi trupe de teatru, vor fi evaluaţi de un juriu naţional alcătuit din cadre didactice universitare din ţară.

Despre ce însemnă o asemenea competiţie şi ce înseamnă pentru tinerii participanţi rezultatele acesteia vom discuta cu Mirela Puia, profesoară la Colegiul Natţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara.

Allexis Nature este un proiect muzical apărut în urma colaborării dintre Alexandra Giucă şi Saşi M.Vuşcan (Jais, Geophone, Burning Table). La “Ora regiunii” veţi putea asculta primul lor single în limba română intitulat “TU”.

De la directorul Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” din Timişoara vom afla, telephonic, cum decurg repetiţiile la spectacolul “Opera cerşetorilor” după John Gay, un spectacol regizat de Kokan Mladenovic, a cărui premieră va avea loc sambătă, 4 aprilie 2015 , de la ora 19.00.

Asociaţia "Copii, zâmbete şi vise”, care îşi propune să ajute cât mai mulţi copii cu probleme speciale, vă invită sâmbătă, 4 aprilie, la Casa Tineretului din Timişoara, la o nouă ediţie a târgului pentru copii “BABY IEPURAŞ”.

Veţi găsi o gamă largă de produse pentru copii, din toate categoriile, alături de produse handmade sau homemade şi, ca de fiecare dată, surprizele nu vor lipsi.

Un spaţiu special amenajat îi întâmpină pe cei mai mici iar personajele Disney vor anima atmosfera. Sesiunile de facepainting îi vor transforma în personaje pe care ei le îndrăgesc. Nu va lipsi nici TOMBOLA cu peste 50 de premii instant.

Sunt alaturi de noi în studio două dintre organizatoare, Andreea Stegaru şi Elena Barbu

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 1.04.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 2.04.2015 la ora 11.30.

 


 • 21:41
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte