loader
Foto

Galerie foto

Timişoara se intoarce la baroc

Maestrul Peter Oschanitzky împlineşte 50 de ani de activitate artistica şi va fi sărbatorit la Opera Naţională Română din Timişoara printr-o Gală aniversară.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Repertoriul său, extrem de vast parcurge un traseu care trece prin toate genurile muzicale, de la operă, operetă, balet muzică simfonică, fie că vorbim despre creaţia românească sau de cea universală.

Maestrul Petru Oschanitzky şi-a înscris numele în galeria compozitorilor contemporani români cu lied-uri, muzică de cameră şi opereta: „Lijepa naša slavonska”. A realizat o serie de înregistrări pentru radio, televiziune şi CD cu filarmonicile din ţară.(w235)

Festivalul Baroc şi-a asumat misiunea de a promova istoria şi curentul artistic al acelui veac XVIII în context local, dar şi internaţional.

Anul acesta, festivalul îşi propune să rememoreze evenimentele care au marcat Timişoara şi a căror peceţi sunt încă vii în monumentele, clădirile şi prin valorile artistice care se află în jurul nostru şi care aşteaptă răbdătoare ca cineva să le spună povestea.

Concerte, spectacole de teatru, evenimente pirotehnice, toate susţinute de artişti de pe tot cuprinsul Europei, maeştri ai barocului. În plus, capul de afiş al ediţiei din acest an, a patra, va fi una dintre cele mai importante personalităţi ale muzicii baroce şi vechi, din lume.

Amănuntele despre Festivalul Baroc, care se va desfăşura între 9 şi 23 octombrie, le vom afla de la organizatorii acestuia, Marius Gaiţă şi Caius Hera.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 30.09.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 1.10.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara