loader
Foto

Știrile TVR Timișoara: Simulare la evaluarea naţională

Elevii din clasele a opta îşi testează zilele acestea cunoştinţele de care au nevoie la examenul care contează la admiterea în liceu.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

În şcolile din judeţul Timiş se simulează evaluarea naţională. Daca ieri copiii şi-au măsurat forţele la limba română, astăzi a venit rândul matematicii.

În unităţile de învăţământ timişene sunt înscrişi în clasele a opta peste cinci mii de elevi.

Chiar dacă a fost vorba de o simulare, elevii spun că nu le-au lipsit emoţiile. La limba română mulţi sunt de părere că volumul de lucru a fost mare, dar subiectele au fost abordabile. A fost însă ceva mai greu, la matematică.

În unităţile de învăţământ este organizată şi pregatire suplimentară pentru examenele naţionale, dar unii elevi apelează şi la meditaţii pentru a stăpâni mai bine materia la disciplinele care par mai puţin prietenoase, sau pentru a se asigura că iau o notă mare care să le permită accesul la liceul mult dorit.

Notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, însă rezultatele vor fi discutate la clasă şi cu părinţii.

Prin simulare autoritatile din invatamant isi doresc sa ii obisnuiasca pe copii cu tipurile de subiecte şi atmosfera de examen.

Reporter: Gabriela Stoian, Imaginea: Dan Radivoi.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


4:00 Descoperă vestul

7:00 Satul meu (R)

(Reluare)
 

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

Trufandale de primăvară | VIDEO

Trufandale de primăvară | VIDEO

publicat: joi, 14 martie 2024

Primavara a sosit, chiar dacă vremea pare să fie destul de indecisă, iar tarabele din piețe s-au umplut de trufandale. Salată verde, spanac, ...

 

#tvrtimisoara