Toamna Gugulanilor a adunat la un loc toate etniile din Banat. Nu aveam să lipsim noi, mai ales că era rost de bucate gustoase și femei frumoase care n-au scăpat fără ca uica Mihai să nu le fi furat câte o sarutare.
Ediția emisiunii de duminică 17 noiembrie este disponibilă online pe TVR+
În mijloc de octombrie, Caransebeșul era în zi de sărbatoare. Toamna Gugulanilor adunase la un loc toate etniile din Banat. Nu aveam să lipsim noi, mai ales că era rost de bucate gustoase și femei frumoase care n-au scăpat fără ca uica Mihai să nu le fi furat câte o sarutare.
Și cum Banatul e una dintre regiunile cu cea mai mare diversitate etnică din România, de la nemțoaice și sârboaice până la țigănci și ucrainience, tot ce a prins uica tot a țucat.
Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Călin Constantin
Prezența atâtor neamuri într-un singur loc ne-a dat și ideea emisiunii noastre. Așa că, ne-am gândit să gătim o mancare tradițională a uneia dintre minoritățile care conviețuiesc în Banat: maghiarii.
Pregătiți din faină albă, drojdie, apă, sare, zahăr și coajă de lămâie, cozonacii secuiești sunt pe gustul tuturor, indiferent de neam. O rețetă care a depășit granițele etnice pătrunzând în gastronomia universală.