loader
Foto

Galerie foto

Toamna timişoreana sub semnul barocului

La 18 octombrie 1716, Prinţul Eugeniu de Savoya îşi făcea intrarea triumfală în cetatea Timişoarei, eliberând-o de sub ocupaţia Imperiului Otoman.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

După 300 de ani, Asociaţia Festivalul Baroc Timişoara organizează un festival dedicat valorilor de artă şi cultură barocă pentru a celebra an de an evenimentul din 18 octombrie 1716, unul ce poartă o deosebită importanţă în istoria locală.

Dorinţa membrilor asociaţiei este aceea de a îmbina artele frumoase, specifice epocii, pentru a reda episodic valorile peisajului cultural baroc.

Despre ediţia a cincea a FESTIVALULUI BAROC TIMIŞOARA vom discuta cu Marius Gaiţă, preşedintele Asociaţiei Festivalul Baroc Timişora şi cu Caius Hera, muzician.

Teatrul Vienez de Copii este o asociaţie non-guvernamentală, înfiinţată cu scopul de a dezvolta abilităţile de comunicare ale copiilor şi tinerilor, în diverse domenii (literatură, artă, teatru) pentru a le dezvolta creativitatea şi lărgi orizontul de cunoaştere.

În parteneriat cu Das Wiener Kindertheater din Austria, asociaţia Teatrul Vienez de Copii -”Copiii Joacă Teatru” desfăşoară proiectul “Copiii pe scenă “, cu scopul de a atrage copiii şi tinerii spre teatru, ca modalitate educaţională şi recreativă de petrecere a timpului liber.

Asociaţia organizează vineri, 14 octombrie, de la ora 14.00, in Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara conferinta „Teatrul în educaţie”, care se va bucura de prezenţa ambasadorului Austriei în Romania, E.S Gerhard Reiweger. Cu amănunte vine la „Ora regiunii” doamna Sabina Topală.

Sambata, 15 octombrie , Timişoara va fi gazda ultimei semifinale a Global Battle of the Band s(GBOB). Cu ultimele detalii despre eveniment vom discuta telefonic cu Richard Constantinidis, director naţional GBOB România.

Ne vor fi alături şi tinerii membrii ai trupei PEREGRINII, care vor performa live.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 12.10.2016 la ora 20.00, cu reluare joi 13.10.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)

20:30 Drumuri aproape

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara