loader
Foto

"Totul la Vedere": ZOE, FII BĂRBATĂ!

Distins cu premiul ”Cartea anului 2013”, volumul Adrianei Babeți "Amazoanele" este o incursiune exhaustivă în lumea femeilor războinice, o călătorie virtuală ce porneşte din Antichitate şi ajunge pînă în secolul XXI.

 

Brînduşa Armanca
Totul la vedere

Într-o lume a bărbaților, unde se păstrează ierarhii și diferențe de neșters, istoria culturală a amazoanelor pune pe masă o temă care conduce de la strategiile războinice ale Antichității până la bătăliile pentru emanciparea femeii și la ”bad girls” de azi.

Împreună cu autoarea și cu Dana Chetrinescu Percec, o tânără literată, emisiunea provoacă un dialog despre prezența femeii în societatea contemporană, cu accent pe condiția scriitoarelor, disputate între job, treburi casnice, obligații de familie și scris.

Despre invitați

Adriana Babeți este profesor la Universitatea de Vest din Timişoara, unde predă literatură comparată, şi redactor la revista Orizont. Dintre volumele publicate la Editura Polirom: Femeia în roşu (în colab, 2003, 2008, 2011; Premiul Uniunii Scriitorilor), Dandysmul. O istorie (2004; Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Asociaţiei de Literatură Comparată şi Generală), Prozac. 101 pastile pentru bucurie (2009), Ultimul sufleu la Paris (2006), iar la alte edituri volumele Arahne și pânza, precum și selecții de studii și traduceri. A fondat grupul ”A treia Europă” și a coordonat împreună cu Cornel Ungureanu antologiile Europa Centrală. Nevroze, dileme, utopii și Europa Centrală.Memorie, paradis, apocalipsă. Distinsă cu premii ale USR, este una dintre cele mai erudite scriitoare de azi.

Dana Chetrinescu Percec este profesor de literatură engleză la Universitatea de Vest din Timișoara, autoare a volumelor The Body’s Tale. Some Ado about Shakespearean Identity, 2006, De la Gargantua la Google, 2007, Shakespeare and the Theatre, 2008, Despre corp şi ipostazele sale în teatrul shakespearian, 2008. A făcut traduceri din Jaques le Rider si Michel Serres.

Emisiunea "Totul la Vedere" este difuzată pe TVR Timişoara joi 27.02.2014 la ora 19.00 (cu reluare vineri 28.02.2014 la ora 10.00).

3:00 Teatru TV (R)

(Reluare)

5:00 Descoperă vestul

 
Societatea românească în epoca POSTADEVĂRULUI | VIDEO

Despre epoca POSTADEVARULUI s-a discutat în Aula Magna a Univeristății de Vest din Timișoara, în 17 mai, de la ora 10:00. Au luat cuvântul ...

"Satul meu": Afaceri cu căpșuni | VIDEO

publicat: joi, 16 mai 2024

Adrian Cireap ne propune o ediție "Satul meu" despre o afacere de succes: căpșuni în solarii, lângă Turnu, în județul Arad.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvrtimisoara