loader
Foto

Tradiție de Săptămâna Mare: medicii ginecologi din Timişoara nu fac avorturi

Unii dintre ei fac acest gest doar în perioada sărbătorilor, alţii au renunţat de tot să mai facă avorturi la cerere şi apără viaţa cu orice preţ.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

A devenit deja o tradiţie ca în Săptămâna Mare medicii ginecologi din Timişoara să nu mai facă avorturi. Unii dintre ei fac acest gest doar în perioada sărbătorilor, alţii au renunţat de tot să mai facă avorturi la cerere şi apără viaţa cu orice preţ.

De altfel 18 medici timişoreni au şi fost decoraţi la începutul anului de reprezentanţii bisericii cu Diploma Originală şi Medalia „Sfinţii Martiri Brâncoveni”. Medicii ginecologi au adoptat comportamentul creştin de ani de zile.

Doctorii care au ales să lupte pentru viaţă spun că nu o fac doar din considerente religioase. Pe lângă faptul că au depus jurământul lui Hipocrat, prin care se angajează să apere viaţa, cred că femeile trebuie să înveţe să se respecte şi să aibă demnitate, iar dacă nu îşi doresc un copil, nu avortul este soluţia, ci metodele de contracepţie.

Olivera Iordache este unul dintre medicii decoraţi de reprezentanţii bisericii. A avut nenumărate paciente pe care le-a convins să îşi aducă pe lume copiii. Crede că este important ca medicul şi pacienta să discute înaintea unei astfel de hotărâri.

Reprezentanţii bisericii cred că dupa 25 de ani de libertate milioanele de copii care au murit atârnă greu pe umerii unei ţări.

Femeile care trec printr-un avort rămân cu o traumă cu care vor trebui să trăiască toată viaţa. De aceea medicii care au spus un NU hotărât avortului încearcă să le întoarcă din drum pe pacientele care solicită un chiuretaj.

Reporter: Ramona Boroșovici, Cosmin Jitariuc. Imaginea: Florin Moldovan și arhivă.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

14:30 Cult@art

15:30 Minorităţi

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara