loader
Foto

Galerie foto

Tradiții ale comunității bulgare din Banat

Ediția din decembrie a emisiunii în limba bulgară prezintă o reţetă culinară  bulgărească pe bază de cartofi , colinde specifice bulgarilor bănăţeni interpretate de corul „JAKU RONKOV” din Dudeştii Vechi şi o melodie interpretată de Doriana Talpeş.

 

Nicoleta Ciocani
Minorități în limba bulgară

Prima parte a emisiunii cuprinde un reportaj culinar în care telespectatorii pot gusta cartoful preparat în bucătăria bulgarilor din Banat. Reţeta a fost pregătită de către OLIVERA PETCOV, tânără bulgăroaică, membră a ansamblului Slavjak din Timişoara.

În a doua parte a emisiunii corul bărbătesc „JAKU RONKOV” din Dudeştii Vechi, interpretează o suită de colinde specifice bulgarilor bănăţeni, iar la finalul emisiunii interpreta Doriana Talpeş va încânta telespectatorii cu glasul ei angelic, interpretând melodia „NEDA RUBA PUDNUVEVA”. Cântecul descrie etapele pregătitoare pentru măritiş.

Atât reţeta cât şi cântecele au fost prezentate în cadrul seminarului‚ Exprimarea minorităţilor în audiovizual” care a avut loc la Timişoara, la începutul lunii decembrie.

(w882)

3:30 Minorităţi în limba rromă (R)

(Reluare)

4:00 Descoperă vestul

 
Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Luni, 6 mai, de la ora 13:00, urmărim o ediție "Timișoara de Poveste" despre Palatul Episcopal Ortodox. Realizator - Ioana Achim Surugiu

 

#tvrtimisoara