loader
Foto

Galerie foto

Tradiții ale comunității bulgare din Banat

Ediția din decembrie a emisiunii în limba bulgară prezintă o reţetă culinară  bulgărească pe bază de cartofi , colinde specifice bulgarilor bănăţeni interpretate de corul „JAKU RONKOV” din Dudeştii Vechi şi o melodie interpretată de Doriana Talpeş.

 

Nicoleta Ciocani
Zuvota na Balgarete/ Viața Bulgarilor

Prima parte a emisiunii cuprinde un reportaj culinar în care telespectatorii pot gusta cartoful preparat în bucătăria bulgarilor din Banat. Reţeta a fost pregătită de către OLIVERA PETCOV, tânără bulgăroaică, membră a ansamblului Slavjak din Timişoara.

În a doua parte a emisiunii corul bărbătesc „JAKU RONKOV” din Dudeştii Vechi, interpretează o suită de colinde specifice bulgarilor bănăţeni, iar la finalul emisiunii interpreta Doriana Talpeş va încânta telespectatorii cu glasul ei angelic, interpretând melodia „NEDA RUBA PUDNUVEVA”. Cântecul descrie etapele pregătitoare pentru măritiş.

Atât reţeta cât şi cântecele au fost prezentate în cadrul seminarului‚ Exprimarea minorităţilor în audiovizual” care a avut loc la Timişoara, la începutul lunii decembrie.

(w882)

19:30 Piper pe limbă
20:30 Teatru TV
 
In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

publicat: vineri, 31 martie 2023

Joi, ora 20.30, la TVR Timișoara a fost difuzată o ediție "In Memoriam Tiberiu Ceia"    

Rețeta de scrob de post | VIDEO

Rețeta de scrob de post | VIDEO

publicat: joi, 30 martie 2023

Urmărim la TVR Timișoara o nouă ediție la "Sarea în bucate". Prezintă - Dan Liuț, realizator -  Veronica Mihoc.

Forum economic: Mașina second hand vs una nouă | VIDEO

Prea sărac pentru ceva ieftin. Se aplică, în România, pe piața auto.  Depinde însă de multe argumente, oferite în emisiunea "Forum Economic", la ...