loader
Foto

Galerie foto

Tradițiile locale sunt resurse viabile pentru o dezvoltare sustenabilă

Putem găsi și în trecut soluțiile pentru crearea de locuri de muncă pe care noile tehnologii le caută în viitor.

 

Europa 360°

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timisoara și televiziunile publice din Polonia și Slovenia.

Irina e o tânără crescută la oraș, aleasă primar într-un sat din județul Arad părăsit de tineri. Reporterul nostru a făcut o vizită în sat pentru a afla cum a reușit Irina în câteva luni să pună tradițiile în valoare și localitatea pe harta turistică a zonei. A descoperit un alt mod de viață și un nou univers.

În sud estul Poloniei, localitatea Radomyśl este recunoscută pentru producția de cârnați după metode tradiționale. Noile norme europene cu privire la afumarea cărnii pun în pericol o întreagă mică industrie, locurile de muncă aferente dar și o îndelungată tradiție.

Slovenia are o tradiție bogată în apicultură: există circa 150.000 de familii de albine, deținute de aproximativ 8.000 de apicultori. Doar o parte din ei depășesc însă statutul de hobby și trăiesc din apicultură: cei care știu să folosească moștenirea culturală ca să pătrundă cu produse ecologice pe piața globală.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w500)

Această ediție a emisiunii “Europa 360” este difuzată:

- duminică 11.03.2018 de la ora 12:00 pe TVR3

- duminică 11.03.2018 de la ora 18:30 pe TVR Timișoara

- marți 13.03.2018 de la ora 13.30 pe TVR Moldova

- sâmbătă 17.03.2018 de la ora 11:00 pe TVR Timișoara

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Emisiunea poate fi vizionată și mai jos.


23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara