loader
Foto

Galerie foto

Transformările piețelor modifică însăși structura economiei

Intreprinderile capabile să se adapteze sunt competitive și generează locuri de muncă viabile.

 

Europa 360°

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de televiziunile publice din Belgia, Italia, Croația și Slovenia.

În Valonia, regiunea francofonă a Belgiei, inovarea are un trecut remarcabil. Potențialul prezentului este pus în valoare de un fond de investiții care sprijină apariția și dezvoltarea start up-urilor digitale. 50 de milioane de euro din bani publici și un management privat cu experiență în domeniu sunt puse la bătaie pentru crearea de noi locuri de muncă.

Tehnologiile digitale impun treptat o economie bazată pe colaborare. În Italia exemple de succes global cum ar fi Uber sau AirBnB au întâmpinat rezistență inclusiv din partea autorităților. Dar inițiative de mai mică anvergură inițiate de antrepenori locali promit să devină o alternativă interesantă pentru ocuparea forței de muncă.

O făbricuță de confecții din Croația se bucura de recunoaștere europeană în anii ‘80. Din păcate, tranziția a transformat mica întreprindere într-o posibilă pradă pentru rechinii imobiliari. Până când oamenii au reacționat: s-au organizat și au încercat să își apere locurile de muncă. Sprijinul comunității le-a dat încredere și puterea de a rezista.

O companie mică din Slovenia funcționează încă din anii ’70 și s-a dezvoltat continuu până când criza economică a lovit-o în plin. Reducerea drastică a numărului de comenzi i-a obligat să își modifice strategia de afaceri. Dezvoltarea unui brand propriu a fost soluția de succes care i-a ajutat să supraviețuiască.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w500)

Această ediție a emisiunii “Europa 360” este difuzată:

- duminică 4.03.2018 de la ora 12:00 pe TVR3

- duminică 4.03.2018 de la ora 18:30 pe TVR Timișoara

- luni 5.03.2018 de la ora 11:00 pe TVR Timișoara

- marți 6.03.2018 de la ora 13.30 pe TVR Moldova

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Emisiunea poate fi vizionată și mai jos.


9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba italiană (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara