loader
Foto

Trupa de percuție "Prezent" la "Cap de afiș"

Ansamblul de percuţie “Prezent” a luat fiinţă în 2001, în Arad, la Liceul de Artă “Sabin Drăgoi”.

 

Roxana Morun
Cap de afiș

Iniţiatorii proiectului au fost soţii Lucia şi Mario Florescu, profesori ai liceului. Iniţial trupa a fost constituită din elevii clasei de percuţie la care s-au adăugat pe parcurs foşti elevi şi o parte dintre profesori.

În prestaţiile lor folosesc o mare varietate de instrumente de percuţie, unele consacrate (marimba, vibrafon, djembe, congas, bongos) şi altele manufacturate din scoici, nuci, dopuri şi alte minunăţii ingenioase, menite să creeze un univers sonor plin şi unic.

Trupa a suferit numeroase schimbări de-a lungul timpului, dar ideea iniţială, aceea de grup de percuţie, s-a păstrat. Repertoriul abordat este divers: de la pop-jazz, ethno-jazz, funk până la latino.

Au susţinut numeroase concerte: în Satu Mare (în deschiderea concertului percuţionistului Trilok Gurtu), la festivalurile de la Sibiu, Gărâna şi Miercurea Ciuc. Au cântat şi în străinătate, în Luxemburg, Germania, Ungaria şi Franţa.

Grupul a adus mereu în faţă energia, nonşalanţa şi setea de a cânta specifică tinerilor artişti, a reuşit să creeze o atmosferă de neuitat la fiecare eveniment la care a fost invitat, finalul fiecărui show fiind deschis spre aportul direct al publicului la evenimentul muzical. Astfel, fiecare apariţie lasă în urmă amintiri de neuitat, atât pentru artişti cât şi pentru public.

Concertul a fost înregistrat la festivalul de la Gărâna și este difuzat în cadrul emisiunii "Cap de afiș" pe TVR 3 vineri 22.11 de la ora 19.00 (cu reluare sâmbătă 23.11 de la ora 6.00) şi pe TVR Timişoara duminică 24.11 de la ora 17.00.

 

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara