loader
Foto

Trupa timişoreană „Pragu’ de Sus” împlineşte 10 ani

Concertul aniversar va avea loc duminică, la Casa Studenţilor din Timişoara.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Cariera trupei a început în anul 2004, odată cu primele apariții scenice și cu editarea primului material discografic “Decupaj Sonor”.

Înființată de către Călin Bârcean, Costel Răsuceanu, Marian Draghia și Constantin „Bebe” Borozan, “Pragu’ de Sus” a rămas, vreme de un deceniu, în prim-planul vieţii muzicale timișorene. Concertul de duminică îi va avea invitaţi speciali pe Maria Răducanu şi Mircea Vintilă.

Amănunte despre activitatea celei mai active trupe folk-rock timişorene primim, în direct, dinspre Călin Bârcean, unul dintre fondatorii acesteia.

Scriitorul şi universitarul Marcel Tolcea plonjează, din nou, pe un tărâm mult-iubit: acela al poeziei. Volumul „Ochiul inimei”, lansat de curând la Timişoara, reprezintă o a doua ediţie, revăzută şi adăugită, a plachetei de debut „Ochiul inimii” (Editura Facla, 1988).

Despre nevoia de poezie şi motivaţia readucerii în atenţia cititorilor a volumului din 1988 ne povesteşte, în direct, autorul însuşi.

Albumul de colinde româneşti „Ce Soare răsare!” este un dar făcut de către copiii, părinţii şi cadrele didactice de la scoala „Sfântul Antim Ivireanul” şi grădiniţa „Troiţa”. Mesajul transmis ar fi acela de-a ne păstra, cu toţii, credinţa vie şi tradiţiile neîntinate.

Albumul va fi prezentat în cadrul unui concert care va avea loc în 15 decembrie, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara. Cu detalii sunt prezente, în direct, doamnele Ioana Popescu, Adina Botezatu şi Manuela Avram.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, marţi 2.12.2014 la ora 20.00 cu reluare miercuri 3.12.2014 la ora 11.30.

13:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara