loader
Foto

Galerie foto

"Turist în lume" vă propune o călătorie în Alsacia

Destinațiile sunt orașul Colmar și Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

 

Laura Dumbravă
Turist în lume

Colmar, al treilea oraș din Alsacia (Franța), după Strasbourg și Mulhouse, este un oraș muzeu sub cerul liber. Presărat cu mici pieţe care aerisesc ţesătura urbană, Colmar a evitat urmele timpului, ale incendiilor si bombardamentelor. De-a lungul secolelor, şi-a păstrat chipul de altădată și arhitectura de inspirație germanică. (w235)

Și în al doilea reportaj rămanem în Alsacia, mai exact în Strasbourg, unde se află o instituție foarte importantă: Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Aflată în cartierul european al Strasbourgului, această clădire a fost construită în 1994. Posesoare a unei arhitecturi inovative și simbolice, această instituție îmbină perfect betonul cu vegetatia.

Mai bine de 1500 de scrisori sosesc, pe zi, la biroul central al acestei institutii. Scrisorile sosesc în cutii de pantofi, în valize și uneori pe foi A4 simple, scrise în limbi străine. 70% vin prin poștă, 25% prin fax și 5% pe e-mail. Toate trebuie să fie descifrate și rezolvate de personalul Curții.

Emisiunea "Turist în lume" se difuzează pe TVR Timișoara, joi 22.01.2015 la ora 22.00, cu reluare vineri 23.01.2015 la ora 12.30.

(w882)

 

 

"Pasta de Zacusca", la Poiana Mărului | VIDEO

publicat: vineri, 20 septembrie 2024

Zacusca, un preparat emblematic al bucătăriei est-europene, se bucură de o popularitate deosebită datorită savoarei sale unice și versatilității ...

Meteosensibilii afectați de toamnă | VIDEO

Meteosensibilii afectați de toamnă | VIDEO

publicat: joi, 19 septembrie 2024

Toamna a adus cu sine o schimbare drastică a vremii, afectând în mod semnificativ starea de bine a celor mai mulți dintre timișoreni.

Angajări la Complexul Energetic Valea Jiului | VIDEO

Angajări la Complexul Energetic Valea Jiului | VIDEO

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

În contextul economic actual, mineritul continuă să reprezinte o oportunitate vitală pentru reintegrarea în câmpul muncii, în special în zonele ...

 

#tvrtimisoara