loader
Foto

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist la TVR Timișoara, a făcut parte din juriul ediției 2024 a Premiilor.

 

Televiziunea Română a fost distinsă cu o mențiune la Prix CIRCOM 2024, pentru reportajul „Dizabilităţi transformate în abilități”, realizat de Mădălina Vlăsceanu, jurnalist TVR CLUJ (imagine-Dorin Turc, montaj – Gabriela Giurgiu).

Producția TVR CLUJ a fost premiată în cadrul secțiunii News Report a Galei Asociaţiei Televiziunilor Regionale din Europa (CIRCOM Regional) - organizaţie care reuneşte 376 de staţii TV din 38 de ţări şi care premiază cele mai bune producţii ale acestora.

Sunt extrem de bucuroasă pentru menţiunea primită din partea CIRCOM! Munca mea de jurnalist a fost apreciată la nivel internaţional, iar acest lucru înseamnă enorm pentru TVR CLUJ şi pentru mine atât în carieră, cât şi pe plan personal.

Am participat acum doi ani la cursul CIRCOM, care a avut loc în Irlanda, şi a fost o adevărată inspiraţie pentru mine, ca jurnalist. Am cunoscut oameni care mi-au devenit modele de urmat.

Această distincţie îmi dă încredere că sunt pe drumul cel bun, iar poveştile pe care le descopăr în teren depăşesc graniţele țării”, a declarat Mădălina Vlăsceanu.

Reportajul realizat de TVR CLUJ ne arată că o dizabilitate nu trebuie neapărat să te împiedice să faci lucruri pe care le-ar face oricare altă persoană. În acest caz, o asociație specializată ajută persoanele cu dizabilități să se bucure de pârtii cu ajutorul unor scaune speciale montate pe schiuri.

Continuând o tradiție de 15 ani, TVR a acordat Premiul de debut în jurnalism, respectiv Young Onscreen Talent – o distincţie în memoria Vandei Condurache, realizator şi redactor-şef al Redacţiei Programe TVR IAŞI. La ediția PRIX CIRCOM 2024, premiul în valoare de 3.000 de euro i-a fost oferit lui Jacob Tomlinson, videojurnalist la BBC Yorkshire, Marea Britanie.

Anul acesta, 23 de țări au înscris 180 de producții în cadrul celor 11 categorii ale premiilor. Colegul nostru de la TVR TIMIŞOARA, videojurnalistul Péter Keresztes, a fost unul dintre cei 14 profesioniști de televiziune care au făcut parte din juriu. Péter Keresztes a fost premiat în ultimii doi ani la PRIX CIRCOM, anul trecut a primit Premiul I la videojurnalism.

Câștigătorul Marelui Premiu va fi anunțat în cadrul celei de-a 40-a ediții a Conferinței Anuale CIRCOM, care va avea loc pe 23 mai, la Poznan, în Polonia.

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

 

#tvrtimisoara