loader
Foto

TVR Timişoara premiată de IER pentru promovarea valorilor europene

Emisiunea "Europa 360°" realizată de regizorul Dan Raţiu de la TVR Timişoara a primit Premiul de Excelenţă al Institutului European din România, ediţia a V-a 2014, acordat pentru promovarea spiritului şi valorilor europene.

 

Europa 360°

Evenimentul a avut loc joi 11 decembrie 2014, la Bucureşti, cu ocazia conferinţei anuale a IER cu tema „Provocări politice şi economice: răspunsuri pentru Europa".

"Europa 360°" este probabil primul program din România care pune cetăţeanul european în centru şi explorează diversitatea Europei pornind de la viaţa de zi cu zi a omului simplu.

"Europa 360°" este un magazin de actualitate europeană realizat în cadrul unui proiect Circom Regional finanţat de Parlamentul European, o coproducție TVR Timișoara, RTBF (Belgia), FR 3 (Franța), RAI News 24 (Italia), HRT (Croația), TVP Reszow (Polonia), TVSlo Maribor (Slovenia) și BNT (Bulgaria).

"Europa 360°" conţine reportaje realizate local de staţiile partenere, în limbile respective şi subtitrate în limba română, grupate pe teme de interes comun european, care sunt identificate prin coordonare editorială permanentă. Temele primului sezon al proiectului sunt: persoanele cu dizabilităţi şi integrarea lor socială; familia şi eliminarea discriminărilor de sex; mobilitatea şi libertatea de mişcare în Europa; infrastructura şi serviciile publice.

Proiectul a fost inițiat în timpul conferinței Circom Regional de la Malmo- Suedia din 2012 și lansat la conferința Circom Regional de la Santiago de Compostella- Spania din 2013. La conferința din 2014 de la Dubrovnik-Croația, reportajul "Brădet" realizat de Diana Bogea și produs de Dan Rațiu pentru TVR Timișoara a obținut un premiu special acordat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminica, la ora 19.30, precum și pe TVR Timișoara duminica de la ora 21:00 cu reluare lunea de la ora 12:30.

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

4:00 Descoperă vestul

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara