loader
Foto

Un caz de hărțuire sexuală este discutat la "Ediția de Vest"

Fostul director al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Timiş este acuzat că a încercat să oblige o angajată să întreţină relaţii sexuale cu el pentru a nu îi face viaţa grea la locul de muncă.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Bărbatul a fost înregistrat de femeie în timp ce îi făcea avansuri.

Din septembrie 2013 şi până la sfârşitul lui ianuarie 2014, femeia a tot sperat că în urma refuzurilor directorul o va lăsa în pace. Nu a fost însă aşa, iar în 31 ianuarie tânăra a depus o sesizare, ataşând şi înregistrarea uneia dintre discuţii, către Comisia de Disciplină a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

În 10 martie însă, cei de acolo au citat-o şi i-au cerut mai multe probe considerând, probabil, că înregistrarea audio nu este suficient de elocventă. În 25 martie, comisia s-a întrunit pentru discuţii, iar femeia a fost chemată din nou la Bucureşti unde a fost invitată să depună… alte probe.

În 26 martie, tânăra şi avocatul ei au depus o plângere penală la conducerea IPJ Timiş, acolo unde cere pedepsirea fostului director pentru hărţuire sexuală, abuz în serviciu şi şantaj.

Discutăm pe această temă cu invitații ediției Florin Kovacs- avocat și Adela Dinu- Centrul de Educație, Advocacy și Sprijin Economic pentru Femei

Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 luni 31.03.2014 la ora 17.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara