Vară teatrală pentru 200 de tineri din România
joi, 13 august 2015
În perioada 20-31 august 2015, va avea loc la Timişoara, ediţia a XVII-a a Festivalului Naţional de Teatru pentru Adolescenţi T4T şi ediţia a IX-a a Festivalului Naţional de Arte Vizuale ManyFest.

Festivalurile sunt organizate de Asociația AT4T (organizaţie non-guvernamentală de tineret cu domeniu de activitate cultural şi de educaţie ), în parteneriat cu Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primăria Timişoara şi Consiliul Local Timişoara și Consiliul Județean Timiş.

Manifestările vor reuni 200 de participanţi care vor fi implicaţi în ateliere, expoziţii, spectacole şi alte activități având ca temă Simbioza.

Participanţii se vor reuni în echipe multi-arte, care vor coopera într-un efort artistic integrat.

Trupele de teatru vor avea misiunea de a realiza un spectacol pornind de la o fotografie sau de la o lucrare grafică a unor participanți în ManyFest, în timp ce tinerii graficieni vor putea contribui la realizarea afişului, a scenografiei şi a costumelor, iar participanţii la foto şi scurtmetraj vor documenta întreaga aventură.

La final, în cadrul festivităţii de premiere vor exista premii T4T şi premii ManyFest, dar marele trofeu va fi acordat echipei care a colaborat pentru realizarea unui produs cultural complex, vizând îmbinarea tuturor acestor arte.(w235)

În a doua parte a emisiunii, pentru că se apropie sărbătoarea de Sfânta Maria Mare şi aproape 100 de localităţi din Timiş şi Caraş-Severin vor sărbatori Ruga bănăţeana, iar oamenii se pregatesc de petrecere, o să povestim cu interpreta Maria Coman despre ce înseamnă să fi purtătoarea acestui nume şi despre cum se petrece în Banat.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 13.08.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 14.08.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w640)


 • 21:52
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte