loader
Foto

Galerie foto

Viitorul e în mâinile noastre! Păstrează Timişul curat!

Acesta este sloganul sub care se desfăşoară proiectul ”Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Timiş”, un proiect care face parte din Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu).

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Acesta are ca obiectiv global protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardelor de viaţă în România.

Prin acest program se urmăreşte conformarea cu prevederile legislaţiei de mediu, promovarea de proiecte integrate de management al deşeurilor, care reflectă politica UE, şi principiile din acest sector de mediu în conformitate cu Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor şi cu Planurile Regionale de Gestiune a Deşeurilor.(w500)

În România, în majoritatea localităţilor, deşeurile încă sunt colectate şi depozitate în locuri care nu respectă regulile europene de mediu.

POS Mediu propune remedierea acestei situaţii prin investiţii în construirea de depozite de deşeuri la standarde europene, facilităţi de transport, sortare, compostare şi reciclare, închiderea depozitelor vechi, neconforme, achiziţionarea de containere pentru colectarea selectivă etc.

“România EduCaB” este un proiect naţional prin care iniţiatorii săi doresc să contribuie la consolidarea capacităţii bibliotecilor publice de a participa proactiv la dezvoltarea comunităţilor locale din România.

Acest lucru este realizat prin colaborare şi împărtăşire de bune practici între diverse firme, instituţii publice şi organizaţii nonprofit care, în spiritul responsabilităţii sociale şi implicării comunitare, implementează benevol iniţiative în judeţele în care activează.

Biblioteca Judeţeană Timiş “Sorin Titel” a identificat necesităţile bibliotecilor publice (comunale şi orăşeneşti) din judeţul Timiş şi a lansat apeluri către firme, instituţii publice şi organizaţii nonprofit, în spiritul responsabilităţii sociale şi implicării comunitare, pentru strângerea de resurse care să vină în sprijinul bibliotecilor şi comunităţilor locale.

Despre cum decurge acestă campanie vom discuta cu doamana Nicoleta Vasii, coordinator de proiect din partea Bibliotecii Judeţene Timiş şi cu domnul Mihai Liseţchi, reprezentatnt AID ONG.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 25.11.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 26.11.2015 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

21:30 Minorităţi în limba italiană (R)

(Reluare)

22:00 Forum economic (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara