Zestrea bunicii- Patrimoniu Cultural
miercuri, 18 martie 2015
Săptămâna aceasta Timişoara găzduieşte proiectul " Zestrea Bunicii-Patrimoniu cultural".

În perioada 16-20 martie 2015 vor putea fi vizitate „Expoziţia de costume populare, mobilier rustic şi obiecte din casa de la ţară a bunicii”, precum şi „Expoziţia de bijuterii cu briliante şi obiecte din argint de la bunica”.

Pasionaţii de fotografie sunt invitaţi să participe la un concurs de fotografiere a obiectelor din cele două expoziţii.

De asemenea vor avea loc întâlniri şi vizite ale colecţionarilor şi pasionaţilor de tradiţii bănăţene şi de obiecte de colecţie cu profesori de la Facultatea de Arte si Design şi cu masteranzi care vor prezenta prelegeri pe diverse teme cum ar fi: „Multiculturalismul în Banat”, „Simbolismul obiectelor de patrimoniu mobil”, „Bijuteriile săseşti din sec. XVI - XVII".

Despre aceste expoziţii vom discuta cu domnul Andreas Aron, organizator al evenimentelor.

„Primăvara în garderoba ta” se numeşte evenimentul Asociației Sfera Timișoarei, are va avea loc în 21 martie, începând cu ora 16, la Clubul No Name.

Organizatoarele promit un show inedit de fashion cu designerii Mihaela Motișan și Andreea Caradjov, un concert live al trupei Nuybai, o demonstrație de dans cu Tango Timișoara și servicii de înfrumusețare oferite de experții în beauty prezenți la eveniment.

Intrarea este pe baza unei donații în valoare de 10 lei, bani care vor fi folosiţi pentru organizarea unui eveniment de 1 Iunie, gratuit pentru toți copiii. Despre cum se imbină moda cu faptele bune aflăm de la Mirela Munteanu şi de la designerul Mihaela Motişan.

Îl vom asculta live pe Razvan Pomoja, o prezenţă binecunoscută pentru melomanii timişoreni, membru fondator şi activ în trupele Box Office şi Blues & Roll. Recent, tănărul chitarist a compus piesă „Star Collision” şi a filmat şi un video al acesteia. Piesa e prima total instrumentală pe care a compus-o şi, spune el, titlul e inspirat de “monologul pe care l-ai avea cu tine însuţi, dacă vezi cerul senin, noaptea”.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 18.03.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 19.03.2015 la ora 11.30.

(w640)


 • 20:54
  x5 minute de istorie
 • 21:00
  Film serial
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte