loader
Foto

Galerie foto

,,Zilele Bandanei”: campanie de conştientizare între 4-15 februarie

Asociaţia Little People lanseză în perioada 4-15 februarie campania de conştientizare intitulată ,,Zilele Bandanei”.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Acestă campanie marchează la fel ca în fiecare an, două zile importante în calendarul mondial şi anume Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului (4 februarie) şi Ziua Internațională de Luptă împotriva Cancerului la Copil (15 februarie).

Pe toată perioada campaniei, Asociaţia Little People organizează o serie de acţiuni şi evenimente la nivel naţional cu scopul de a invita publicul larg să îşi exprime solidaritatea, prin purtarea unei bandane.

“Dorim ca împreună să acordăm o altă semnificaţie bandanei – sau eşarfei, baticului sau oricărui alt accesoriu purtat în mod tradiţional pe durata tratamentului – în onoarea celor care se luptă cu boala în ţară şi în lume! Semnificaţia eşarfei purtată de pacienţi atunci când trec prin tratamentul oncologic şi îşi pierd părul, poate fi transformată într-un simbol al încurajării şi solidarităţii. Astfel, iniţiativa este un îndemn la acţiune: Port bandana, pentru că îmi pasă. Îi invităm pe toţi cei care vor să susţină lupta proprie, a unui apropiat sau a miilor de bolnavi din România să poarte o bandană de Zilele Bandanei, demonstrând astfel că bandana înseamnă luptă şi nu un stigmat”, a declarat Katie Rizvi, vice-preşedinte al Asociaţiei Little People.

Cu detalii legate de campania de anul acesta vin la „Ora regiunii” psihologul Laura Răducan , coordonator local Little People Timişoara şi supravieţuitorul Marius Ometa, voluntar .

Opereta şi muzicalul sunt doua genuri foarte îndrăgite de public. Spectacole precum „Liliacul”, „Voievodul ţiganilor”, „Silvia”, „Contesa Maritza”, „Văduva veselă” sau „Ţara surâsului” se joacă de cele mai multe ori cu casa închisă.

Teatrele din Timişoara au trezit însă interesul publicului şi pentru muzicaluri.

La Teatrul Naţional se joacă „The Full Monty” şi „Frumoasa şi bestia”. ”Sunetul muzicii” şi „Cabaret” sunt titlurile acestui gen abordate de Teatrul German. Opera Naţională Română are şi ea în repertoriul curent „My Fair Lady” şi „Scripcarul pe acoperiş”.

Despre frumuseţea muzicii, dar şi despre importanţa ei vom povesti cu baritonul Cristian Rudic, unul dintre artiştii lirici ai Operei Naţionale Române din Timişoara iubit şi rasfăţat de către public.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 3.02.2016 la ora 20.00, cu reluare joi 4.02.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

15:30 Minorităţi

16:00 Cântecul de acasă

- direct
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara