loader
Foto

Zimbrii au revenit la Armenis iar de acum sunt de-ai locului | VIDEO

Diana Pogea vă invită să urmăriți o ediție "Drumuri aproape" despre un proiect special la Armeniș - revenirea zimbrilor.

 

Diana Bogea
Drumuri aproape

Armeniș e un sat pitoresc din Banatul de Munte, așa cum sunt și altele. Iar gugulanilor le merge vestea că sunt oameni harnici și cu stare. Ai avea astfel, călător fiind, destule motive să faci o vizită prin zonă.

Drept e că faima Armenișului a crescut în ultimii ani și se datorează unor nou -veniți, deveniți între timp de-ai locului. Sunt zimbrii relocați în Munții Țarcu, în zona Armeniș, în mai multe ture anii trecuți, pentru a repopula arealul, odinioară parte a habitatului acestor impunătoare mamifere.

Implementat de WWF România și Rewilding Europe, proiectul acesta are implicații majore în ceea ce înseamnă protejarea ecosistemului, dar și dezvoltarea comunității locale.

Prima călătorie la Armeniș pe @Drumuri aproape am făcut-o chiar în anul primului transport de zimbri, pe care i-am văzut atunci de-aproape, în țarcul de aclimatizare.

Ne-am întors după câțiva ani să căutam prin pădure zimbri aflați deja de bună vreme în libertate și să vedem cum a schimbat prezenta lor peisajul și viața comunității.

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)

14:30 Cult@art

 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara