loader
Foto

Ziua Naţională a României la TVR Timişoara

TVR Timişoara a pregătit programe speciale dedicate sărbătorii naţionale de la 1 Decembrie!

 

TVR Timişoara vă invită să urmăriţi luni, 1 Decembrie, o serie de emisiuni speciale dedicate acestei zile de sărbătoare.

De la ora 17.00, documentarul Familia Mocioni, vă prezintă istoria unei familii de aromâni emigraţi în Ungaria şi stabiliţi în Banat, care au fost implicaţi activ în promovarea şi obţinerea drepturilor politice ale românilor. Mari politicieni, filantropi, susţinători ai culturii naţionale, aceştia au reprezentat aristocraţia românească în fosta Ungarie.

La ora 17.30, difuzăm un documentar realizat de Ionela Gogoț dedicat celui care a realizat, la 18 martie 1906, primul zbor pe o distanţă de 12 metri cu un aparat mai greu decât aerul, care l-a consacrat ca pionier al aviaţiei: Traian Vuia. Documentarul este preluat de TVR Internaţional, la 14.30 şi de TVR Moldova, la 17.30.

Seara se încheie cu emisiunea Nu mă rup de ce-i străbun, un spectacol folcloric de lansare a noului album al solistului de muzică populară Ciprian Pop.

Spectacolul, desfăşurat la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara şi prezentat de Felicia Stoian, se bucură de participarea extraordinară a Orchestrei de muzică populară a Consiliului Naţional al Minorităţilor Române din Serbia „Novi Sad”, dar şi a unor numeroşi invitaţi, îndrăgiţi interpreţi de muzică populară: Tiberiu Ceia, Maria Petchescu, Pera Todorovici, Mariana Deac, Liliana Laichici, Loredana Streche, Codruţa Rodean, Paul Ananie, Ilie Caraş.

13:00 Nestematele din pământuri (R)

(Reluare)

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)
 
Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Mici sau mititei, secretele unui grătar de succes | VIDEO

Ediție specială de 1 Mai la "Sarea în bucate", miercuri, de la 16:00, la TVR Timișoara.

 

#tvrtimisoara