loader
Foto

Galerie foto

„Ziua Teatrului NiL” este o sărbătoare!

Este acea zi din an, în care toate trupele de teatru NiL vor juca pe scena Teatrului German de Stat. Anul acesta scena va fi cucerită de tinerii actori în 13 mai.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Trupa de teatru NiL este trupa oficială a Liceului „Nikolaus Lenau” din Timişoara. A fost înfiinţată în anul 1996 de Christian Bormann, actor invitat din Germania, împreună cu elevi ai liceului.

În anul 1998 s-a înfiinţat trupa de teatru NiL-Junior pentru elevii din ciclul gimnazial, iar în anul 2008 trupa de teatru After NiL la iniţiativa unei studente care a dorit să cultive în continuare pasiunea pentru teatru. Trupele au participat la mai multe festivaluri de teatru şcolar în Germania, Ungaria, Croaţia şi România.

Isolde Cobeţ, actriţă Teatrului German din Timişoara şi coordonatoarea trupei de teatru NiL, ne va dezvălui cum se cizelează caractere şi cum se sădeşte dragostea de teatru în sufletele tinerilor. Ii vor sta alături şi câţiva foarte tineri actori.

Fundația pentru Comunitate a acordat în 15 aprilie 2015, la Cluj-Napoca, Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori, în cadrul unui eveniment ajuns la cea de-a cincea ediție.

Ligia Letiția Jicman (foto sus) este unul dintre cei 10 premianţi. A devenit maestră internaţională la sah în 1982, (având şi două norme de mare maestră), de asemenea a obţinut rezultate de prestigiu în cariera sportivă.

Ca profesoară la Clubul Sportiv Scolar nr.1 Timişoara, a obţinut, în cei peste 35 de ani de activitate, rezultate foarte bune cu elevii pregătiţi în cadrul secţiei de sah, materializate în nenumăratele medalii câstigate la naţionalele de juniori, atât la individual cât si pe echipe, precum şi cele obtinuţe pe plan internaţional.

Prin lecții interesante și prin dăruire, antrenoarea din Timișoara atrage copiii la sport, lărgește sfera lor de interes, educă și insuflă pasiune în juniorii șahului, realizând performanțe notabile la competiții naționale și internaționale.

Despre sportul minţii, despre mentorat si puterea exemplului vom discuta chiar cu doamna Ligia Letiția Jicman.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 11.05.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 12.05.2015 la ora 11.30.

(w882)

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Regatul Sălbatic

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara