loader
Foto

Ziua Tradiției Maghiare la Timișoara

Pe 15 noiembrie se sărbătorește Ziua Diasporei Maghiare. În acest an evenimentul principal se va desfășura la Timișoara.

 

Peter Keresztes
Minorități în limba maghiară

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Este o ocazie bună ca localitățile din Secuime să cunoască mai bine problemele și frumusețile diasporei. Dintr-un asemenea gând s-a născut și programul ”Împreună”.

Prin acest proiect au organizat vara asta ”Ziua Tradiției Maghiare” la Timișoara. Andrasy Noemi, organizatorul evenimentului a declarat, că evenimentul are mai multe scopuri.

”În primul rând este să ne întânim, să ascultăm muzică bună, vroiam neapărat să începem o colabrare cu frații din Secuime. Acesta este o ocazie să invităm dansatori și meșteri populari. Au participat cu drag și anul trecut, sunt prezenți și anul acesta, drept dovadă că programul funcționează. Nu ne adresăm numai publicului maghiar, scopul nostru este să prezentăm tradițiile noastre tuturora.”

Emisiunea "Panoramic de Sud-Vest" se difuzează joi 22.10.2015 la ora 19.30 pe TVR Timișoara (cu reluare vineri 23.10.2015 la ora 11.00) iar pe TVR3 miercuri 28.10.2015 ora 11.30 (cu reluare joi 29.10.2015 de la ora 0.00).

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

11:30 Harta secretă (R)

(Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

 

#tvrtimisoara