A 95-a aniversare a Universităţii Politehnica Timişoara
miercuri, 04 noiembrie 2015
Data de 11 noiembrie marchează momentul de început pentru Universitatea Politehnica Timişoara.

În 1920, la această dată, regele Ferdinand I semna decretul regal prin care se puneau bazele primei instituţii de învăţământ superior din vestul României.

Astăzi Universitatea Politehnica Timişoara este o instituție de învăţământ şi cercetare avansată, recunoscută la nivel mondial pentru calitatea pregătirii studenţilor, pentru rezultatele obţinute în cercetare şi pentru acordurile şi parteneriatele încheiate în toată lumea.

La nivel local, acestă instituţie a contribuit la conturarea identităţii Timişoarei, a contribuit la dezvoltarea comunităţii şi am sprijinit dezvoltarea economică printr-un efort continuu şi susţinut.

Săptămana 9-13 noiembrie 2015 va fi una plină de evenimente, toate stând sub semnul cifrei 95. Luni, în 9 noiembrie, va fi Ziua Porţilor deschise, o zi în care vor putea fi vizitate 95 de puncte ale universităţii. Marţi este ziua parteneriatelor şi a premierelor ( 95 de parteneri economici şi 95 de studenţi exceptionali). Miercuri e o zi în care se celebrează tradiţia, joi ştiinţă, iar vineri e ziua dedicată sportului.

Despre cei 95 de ani de împliniri vom discuta cu prof. univ. dr. ing. Vasile-Aurel Şerban, rector al Universităţii Politehnica Timişoara.

Vineri, 30 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, sub patronajul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis. a avut loc cel mai important eveniment economic din vestul ţării: cea de-a XXII-a ediţie a Galei Excelenţei în Afaceri – Topul Firmelor din judetul Timiş.

Acest eveniment a reunit peste 700 de participanţi, reprezentanţi de marca ai mediului de afaceri, ai administraţiei publice şi serviciilor deconcentrate din regiunea de vest a ţării.

Laureaţii editiei de anul acesta au fost stabiliţi conform unei metodologii care se aplică la nivel naţional, clasamentul reunind aproape 7.000 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Au fost acordate şi două premii speciale: unul pentru cea mai mare investiţie în municipiul Timişoara şi unul pentru cultură.

Amănunte despre acest eveniment ne va da doamna Florica Chiriţă, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş si unul dintre castiătorii topului prof.univ.dr. Dan Ion Gaiţă.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 28.10.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 29.10.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .


 • 21:11
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte