loader
Foto

Alaiul Colindătorilor, cel mai așteptat eveniment al iernii | VIDEO

Bătuta cu dubele, jocul caprei, colinde de fecior, de fată și de gazdă sunt câteva dintre datinile care vor aduce culoare și bucurie pe străzile Timișoarei la Alaiul Colindătorilor, cel mai așteptat eveniment al iernii.

 

Luisa Tîrcă
Telejurnal Regional TVR Timișoara

.
Peste 200 de colindători din județul Timiș au sosit la Timișoara pentru a celebra sărbătoarea Crăciunului. Dubași din Făget, Pietroasa, Curtea, Fârdea, Zolt, Margina și Sintești, colindători din Buziaș, Comloșu Mare, precum și Fanfara Bega sau Ansamblul folcloric ”Junii Timișului” aduc bucuria și tradițiile de Crăciun la Timișoara.
.
După ce alaiul s-a manifestat în ritmul dubelor de la sediul Palatului Administrativ din Timișoara către Piața Victoriei, de la ora 12:00 participanții la alai pot fi văzuți cu colinda în fața Catedralei Mitropolitane, apoi se vor îndrepta spre Mitropolia Banatului, unde vor susține un spectacol de datini.
.
Jurnalist - Luisa Tîrcă

10:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)
 
„În prelungiri”, anul 25! Cu Florin Mihoc, la TVR 3 şi TVR Timişoara

„În prelungiri” e cel mai longeviv talk-show sportiv din România și singura emisiune prezentă neîntrerupt în grila TVR 3, încă de la lansarea ...

Fețele Albe, cetatea dacică plină de mister | VIDEO

Fețele Albe, cetatea dacică plină de mister | VIDEO

publicat: miercuri, 21 februarie 2024

Cristina Baican vă invită să urmăriți o ediție "Istorii ascunse" la TVR Timișoara.

De ce este util să ne cunoaștem arborele genealogic? |VIDEO

Marți, 20 februarie, de la ora 15.30, la „Emisiunea în limba maghiară” puteți urmări un reportaj despre cercetarea genealogică și de ce merită să ...

 

#tvrtimisoara