loader
Foto

Alaiul Colindătorilor, cel mai așteptat eveniment al iernii | VIDEO

Bătuta cu dubele, jocul caprei, colinde de fecior, de fată și de gazdă sunt câteva dintre datinile care vor aduce culoare și bucurie pe străzile Timișoarei la Alaiul Colindătorilor, cel mai așteptat eveniment al iernii.

 

Luisa Tîrcă
Telejurnal Regional TVR Timișoara

.
Peste 200 de colindători din județul Timiș au sosit la Timișoara pentru a celebra sărbătoarea Crăciunului. Dubași din Făget, Pietroasa, Curtea, Fârdea, Zolt, Margina și Sintești, colindători din Buziaș, Comloșu Mare, precum și Fanfara Bega sau Ansamblul folcloric ”Junii Timișului” aduc bucuria și tradițiile de Crăciun la Timișoara.
.
După ce alaiul s-a manifestat în ritmul dubelor de la sediul Palatului Administrativ din Timișoara către Piața Victoriei, de la ora 12:00 participanții la alai pot fi văzuți cu colinda în fața Catedralei Mitropolitane, apoi se vor îndrepta spre Mitropolia Banatului, unde vor susține un spectacol de datini.
.
Jurnalist - Luisa Tîrcă

4:00 Descoperă vestul

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Mici sau mititei, secretele unui grătar de succes | VIDEO

Ediție specială de 1 Mai la "Sarea în bucate", miercuri, de la 16:00, la TVR Timișoara.

 

#tvrtimisoara