loader
Foto

Albastru pentru autism la Timișoara

Ziua Mondială a Autismului a fost marcată şi în oraşul de pe Bega.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Timişoara a purtat albastru seara trecută. Ziua Mondială a Autismului a fost marcată şi în oraşul de pe Bega.

Aproape 200 de persoane, oameni cu autism, familiile şi prietenii lor, dar şi reprezentanţii Fundaţiei Pentru Voi, au luat parte la un marş menit să atragă atenţia comunităţii asupra acestei boli, dar cel mai important asupra acceptării persoanelor cu autism. La finalul evenimentului, clădirea Operei a fost iluminată în albastru.

Autismul este o boală de dezvoltare care nu dispare dar care se poate ameliora cu ajutorul terapiilor. Din păcate, numărul acestora este redus şi cele mai multe se adresează copiilor.

Fundaţia Pentru Voi este printre puţinele organizaţii care se ocupă de adulţii care suferă de această afecţiune.

Ziua de 2 aprilie este dedicată la nivel mondial conştientizării autismului. Ca atare, în fiecare an, la Timişoara , reprezentanţii Fundaţiei pentru Voi încearcă să tragă un semnal de alarmă, atât autorităţilor cât şi comunităţii asupra acceptarii, ajutării şi integrării persoanelor care suferă de autism.

Laila Onu (presedinte Fundatia pentru Voi) spune că, la nivel mondial, rata somajului în rândul autiștilor este de 80% și că trebuie să se facă mai multe cercetări în privința bolii dar și mai multe strategii pentru ajutarea autiștilor.

Participanţii la eveniment au mers în marş prin Piaţa Victoriei pentru a atrage atenţia oamenilor asupra faptului că persoanele cu autism vor să fie acceptate şi integrate în societate..

În ritmuri de fanfară, marşul s-a oprit în faţa clădirii Operei care a fost iluminată în albastru. Ulterior, participanţii au ridicat lampioane spre cer.

Reporter și Imagine: Mihai Pinti.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


4:00 Descoperă vestul

7:00 Satul meu (R)

(Reluare)
 

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

Trufandale de primăvară | VIDEO

Trufandale de primăvară | VIDEO

publicat: joi, 14 martie 2024

Primavara a sosit, chiar dacă vremea pare să fie destul de indecisă, iar tarabele din piețe s-au umplut de trufandale. Salată verde, spanac, ...

 

#tvrtimisoara