loader
Foto

Galerie foto

Album nou la orizont: „Horizon” al trio-ului JazzyBit

Trio-ul timişorean JazzyBit va lansa în 2 februarie cel de-al doilea material discografic ”HORIZON”.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

La exact doi ani după lansarea albumului de debut „Touch the Sky” și la patru ani după primul concert, Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) au pregătit fanilor şi iubitorilor de jazz un album care, spun ei, este o combinație de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk.

Noul album a fost înregistrat într-un reumit studio de la Budapesta şi va fi lansat online.

De altfel, prima piesă din acest disc, „Remember”, poate cea mai captivantă, după cum consideră băieţii, a fost lansată déjà la sfârşitul anului trecut.

Coperta albumului a fost realizată de către Ovidiu Hrin, cel care s-a ocupat şi de partea grafică a albumului. Acesta a ilustrat fiecare piesă şi astfel, booklet-ul albumului are nu mai puţin de 16 pagini.

Poveşti despre aventura (de)săvârşirii acestui album aflăm de la cei trei membri JazzyBit.

În partea a doua a emisiunii vă invităm să susţineţi prin mişcare Asociaţia VIVART.

„Pot si eu!” în casa nouă este proiectul pentru care Asociaţia VivArt vă invită să alergaţi la TIMOTION 2016.

Tinerii cu dizabilitati au abilitati, spun specialiştii asociaţiei. Este nevoie ca aceste abilităţi să fie descoperite, dezvoltate şi valorificate. De ce? Pentru ca şi aceşti tineri să fie activi în societatea noastră, o societate a diversitatii şi incluziunii.

Timotion 2015 a fost startul acestui proiect. 8 tineri cu retard în dezvoltare participă acum saptămânal la un program art-terapeutic destinat dezvoltării socio-emoţionale.

Un program de ergoterapie axat pe formarea deprinderilor de viaţă independentă (învaţă să se îmbrace, să se spele, să facă curăţenie sau să găteasca, să circule, să meargă la cumpărături) conduce la creşterea potenţialului de integrare social/ angajare în câmpul muncii.

Despre toate acestea vom discuta cu psihologul FlorentinaMaxim-Guga, vicepreşedintele Asociaţiei VivArt.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 1.02.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 2.02.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara