loader
Foto

Alegerile pentru Parlamentul European la "Ediția de Vest"

Alegerile europene bat la uşă. Sunt românii interesaţi şi pregătiţi să îşi aleagă reprezentanţii? Ce înseamnă Uniunea Europeană şi cum este percepută de oameni?

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Uniunea Europeană se pregăteşte să îşi primească noii parlamentari. România se pregăteşte de campanie electorală.

Oamenii ştiu însă prea puţine lucruri despre ce însemnă să faci parte din acest organism.

Şi politicienii percep alegerile europene ca pe un test, o încercare în vederea următoarelor alegeri naţionale şi locale.

Care sunt avantajele unui membru UE faţă de cei care nu au acest statut, unde pierdem şi unde câştigăm, cine sunt euroscepticii?

Discutăm despre toate acestea cu conf. univ. dr Dan Lazea, prorector UVT, Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării și cu conf. dr. univ. Bogdan Nadolu, Facultatea de Sociologie şi Psihologie UVT.


Imaginea: Marius Danci. Montajul: Constantin Buță. Realizator: Dite Dinesz. Producător: Dan Rațiu. Reportaj realizat de TVR Timișoara în cadrul proiectului Citizenship.circom.eu finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 luni 14.04.2014, de la ora 17.00, cu reluare pe TVR Timișoara marți 15.04.2014 de la ora 10.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:30 În prelungiri (R)

(Reluare)

9:00 Cult@art (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara