loader
Foto

Alegerile pentru Parlamentul European la "Ediția de Vest"

Alegerile europene bat la uşă. Sunt românii interesaţi şi pregătiţi să îşi aleagă reprezentanţii? Ce înseamnă Uniunea Europeană şi cum este percepută de oameni?

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Uniunea Europeană se pregăteşte să îşi primească noii parlamentari. România se pregăteşte de campanie electorală.

Oamenii ştiu însă prea puţine lucruri despre ce însemnă să faci parte din acest organism.

Şi politicienii percep alegerile europene ca pe un test, o încercare în vederea următoarelor alegeri naţionale şi locale.

Care sunt avantajele unui membru UE faţă de cei care nu au acest statut, unde pierdem şi unde câştigăm, cine sunt euroscepticii?

Discutăm despre toate acestea cu conf. univ. dr Dan Lazea, prorector UVT, Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării și cu conf. dr. univ. Bogdan Nadolu, Facultatea de Sociologie şi Psihologie UVT.


Imaginea: Marius Danci. Montajul: Constantin Buță. Realizator: Dite Dinesz. Producător: Dan Rațiu. Reportaj realizat de TVR Timișoara în cadrul proiectului Citizenship.circom.eu finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 luni 14.04.2014, de la ora 17.00, cu reluare pe TVR Timișoara marți 15.04.2014 de la ora 10.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara