loader
Foto

Galerie foto

ALINA BARNA: „Obiectele din lut poarta intotdeauna amprenta creatorului lor”

Alina Barna spune că olăritul este starea ei de bine, care o ajută să iasă din iureşul zilnic şi îi dă bucuria de a crea cu propriile mâini.

 

Roxana Morun
Selfie

În copilărie îşi urmărea bunica în atelierul de croitorie, iar mai apoi , prin liceu , a avut primele tentative artistice: a sculptat în săpun cu dalţile tatălui ei.

Cu lutul s-a întâlnit în Canada, acolo unde, pentru o vreme, a dus-o viaţa. Alături de fiica ei, Ioana, a participat la un atelier de modelaj.(w500)

S-a îndrăgostit iremediabil de acest material şi când s-a întors în Timişoara, a pornit, la rândul ei, nişte ateliere de olărit.

Alina spune că pentru ea a fost o provocare să pună în practică o idee într-un domeniu în care nu a studiat şi nu are diplomă, dar că, datorită faptului că a studiat economia şi este flexibilă, lucrurile au mers bine.

Până acum a olărit în şcoli, gradinite, la evenimente în parcuri şi la târguri, cu diverse ocazii.

Alina Barna îşi va spune povestea la SELFIE, sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 17.30, la TVR Timişoara.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.


 

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara