loader
Foto

Andreea Voica participă la campania "Atenţie! Câine bun!"

Legată la ochi. Aşa a încercat să înţeleagă Andreea Voica cum se descurcă o persoană nevăzătoare în fiecare zi şi cât de importanţi sunt pentru aceşti oameni, câinii ghid.

 

Cosmin Jitariuc
Telejurnal Regional TVR Timișoara

Solista de muzică populară Andreea Voica a acceptat provocarea Darianei Domşa, adolescenta care deţine singurul câine ghid din Timişoara şi a acceptat, pentru scurt timp, să încerce să străbată un drum, legată la ochi şi condusă de câinele ghid Phantom. Sub supravegherea Dariei.

Oamenii pe care soarta i-a obligat să trăiască în întuneric, nevăzătorii, pot să-şi găsească o speranţă în cel mai bun prieten al omului: Câinele ghid este singurul sprijin pentru un nevăzător în jungla urbană. Îi conferă independenţă, încredere şi o viaţă socială activă.

Câinele ghid o ajută pe persoana cu handicap să se descurce şi se asigură că prietenul lor uman este la fiecare pas în siguranţă.

În România sunt foarte puţini câini ghid, în jur de 20. Şi de multe ori, noi cei care vedem nu acceptăm ca un câine să urce în tramvai împreună cu noi, să intre în magazin sau să urce în taxi.

Iar asta înseamnă discriminare pentru pentru omul care nu vede şi se orientează doar cu ajutorul unui câine ghid. Pentru nevăzători, câinele ghid este o necesitate! "Atenţie! Câine bun!"

Campania TVR Timişoara "Atenţie! Câine bun!" se difuzează sâmbătă şi duminică în cadrul Telejurnalului regional, începând cu noua grilă de programe.

Realizator: Cosmin Jitariuc, Imagine: Iuliu Theer, Montaj: Cătălina Budescu




4:00 Descoperă vestul

7:00 Satul meu (R)

(Reluare)
 

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

Trufandale de primăvară | VIDEO

Trufandale de primăvară | VIDEO

publicat: joi, 14 martie 2024

Primavara a sosit, chiar dacă vremea pare să fie destul de indecisă, iar tarabele din piețe s-au umplut de trufandale. Salată verde, spanac, ...

 

#tvrtimisoara