loader
Foto

Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului la "Cântecul de acasă"

Emoţie, dăruire, profesionalism şi continuitate: Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Fragmente din frumoasa poveste a celei mai vechi formaţii de dansuri din România – “Junii Sibiului” înfiinţată la iniţiativa maestrului coregraf Ioan Macrea, veţi putea urmări în acestă ediţie a emisiunii Cântec şi Poveste de la TVR Timişoara.

Prezenţi la Sibiu, la aniversarea celor 70 de ani ai acestui ansamblu devenit profesionionist încă din anul 1992, am reuşit să stam de vorbă cu câtiva din veteranii acestuia.

Înregistrări din Arhiva TVR ne ajută să-l cunoaştem mai bine pe Ioan Macrea, în coregrafia căruia “Junii Sibiului” au dus peste tot în lume bogăţia, frumuseţea şi diversitatea jocurilor romaneşti.

Şi tot Arhiva TVR este cea care păstrează pe peliculă evoluţia generaţiilor de dansatori din spectacolele susţinute de ansamblu.

Un loc aparte în sufletul “Junilor Sibiului” îl ocupă jocul şi cântecul bănăţan. Nicoleta Voica şi generaţia actuala a ansamblului confirmă acest lucru.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 1.10.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 4.10.2015 de la ora 19.00.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


 

 

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Monocrom

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara