De mai bine de 10 ani, la Moldova Nouă se organizează Festivalul Ceaunul de Aur.
Ediția este disponibilă online pe TVR+.
Nu mai puțin de 500 de kilograme de pește de toate soiurile și peste 40 de cazane, au adunat astă vară mii de curioși, dar mai ales gurmanzi iubitori de ciorbă pescărească.
Anul acesta uica Mihai s-a făcut membru în juriu. Și nu ușoară i-a fost sarcina să deguste fiecare fel de ciorbă, care mai de care mai picantă, de era mai fierbinte cerul gurii decât focul iadului. Și a luat la rând cazan după cazan în căutarea celei mai săftoase ciorbe de pește și al secretului ei.
Unii au spus că apa de Dunăre dă magia ciorbei pescărești. Alții s-au lăudat că au pus peste 7 feluri de pește în ciorba lor. Unii au zis că trebuie dreasă cu acritură de la corcodușe. Alții că zeama de varză acră îi dă saltul.
Și uite așa, a umblat uica Mihai cu polonicul la brăcinar printre concurenți și noi cu camera după el, în căutarea adevărului despre cea mai tare ciorbă de pește.
Ce a descoperit în căutările sale, aflați doar la "Sarea în bucate", săptămâna aceasta!
Emisiunea "Sarea în bucate" se difuzează pe TVR Timișoara duminică 25.10.2015 de la ora 21.00 (cu reluare luni 26.10.2015 de la ora 12.30) iar pe TVR3 sâmbătă 24.10.2015 de la ora 12.00 (cu reluare duminică 25.10.2015 la ora 4.00).
De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.