loader
Foto

Arme pentru controlorii de bilete la Timișoara?

Controlorii Regiei Autonome de Transport Timişoara ar putea fi dotaţi cu arme. Cel puţin aşa doreşte directorul RATT, Ioan Goia.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Acesta a declarat în presa locală că, de luna viitoare, controlorii ar putea avea pistoale cu bile. Odată înarmaţi, aceştia se vor ocupa atât de control cât şi de intervenţii în caz de incidente în mijloacele de transport în comun.

Directorul RATT Ioan Goia a declarat pentru tion.ro: „Avem peste 25 de controlori deja angajaţi, facem selecţii continue de anul trecut din vară şi foarte puţini corespund standardelor noastre mai noi. Îi vom echipa cu uniforme în regim militarizat de acum înainte, începând cu luna aprilie poate sau mai, şi cu portarmă. Vor avea regim de agenţi de intervenţie şi pază. Am ajuns la final cu cei pe care îi avem deja selectaţi, buni, răi, cum sunt, deja intrăm în sistemul ăsta, cu echipamentul militarizat. Atestatul a fost obţinut de toată lumea care a trecut prin testele psiho şi atunci, când cumpărăm armamentul, ni se va recomanda ce tip de armament să luăm – va fi un pistol ca oricare alt pistol. Cu bile, cu aer comprimat, o să vedem cu ce va fi…”.

Reacţia timişorenilor la declaraţia directorului RATT nu a întârziat să apară și a fost consemnată de reporterii TVR Timișoara:

- Cum să-i doteze cu arme? E o glumă? Păi și atunci pentru ce avem poliția stradală?

- Orice om cu armă în mână e victorios, pistolul nu se folosește numai la ocazii speciale.

- Cum sa poarte arme? Noi nu suntem bandiți, hoți. Suntem oameni civilizați.

- Nu e ceva logic, nici poliția nu vine cu pistolul.

Intenţia şefului RATT a ajuns şi la urechile primarului, Nicolae Robu, care dezaprobă planurile directorului.

Directorul RATT şi-a justificat iniţiativa prin dorinţa de a întari securitatea călătorilor. Cu toate aceste, încă de anul trecut, la nivelul Poliţiei Locale există un department special pentru Transportul Urban.

Poliţiştii de aici intervin în cazul incidentelor care au loc în mijloacele de transport în comun. Poliţiştii locali nu sunt dotaţi cu pistoale, așa cum explică Dana Seracin (purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara).

Potrivit legii, o persoană care are permis de portarmă nu are voie să o ţina la vedere astfel încât oamenii din jur să nu se simtă ameninţaţi.

Reporter: Adriana Pinti, Ramona Cărpenișan. Imaginea: Daniel Vlăduță.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

4:00 Descoperă vestul

7:00 Satul meu (R)

(Reluare)
 

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

Trufandale de primăvară | VIDEO

Trufandale de primăvară | VIDEO

publicat: joi, 14 martie 2024

Primavara a sosit, chiar dacă vremea pare să fie destul de indecisă, iar tarabele din piețe s-au umplut de trufandale. Salată verde, spanac, ...

 

#tvrtimisoara