loader
Foto

Artă de mare calibru pe axa Timişoara-Arad

Dan Perjovschi este unul dintre invitaţii de marcă ai Art Encounters 2015.

 

Tania Stavilă Ţunaş

E grafician, autor de performance şi ilustrator la Revista 22. Artistul combină desenul şi graffiti în lucrări executate direct pe pereţii muzeelor şi al centrelor de artă contemporană din toată lumea.

Desenele sale sunt comentarii asupra problemelor politice, sociale şi culturale curente şi sunt influenţate de istoria, tradiţiile şi cultura locului în care expune.

Dan Perjovschi a decorat, printre altele, pereţi ai celebrelor muzee Tate Modern din Londra şi MoMA din New York, a expus la Paris, Amsterdam, Edinburgh, Liverpool, Frankfurt, Berlin, Seul, Koln, Veneţia, Moscova.

Îl avem invitat în direct, astă-seară, şi ne propunem să-l provocăm la o discuţie cu cărţile pe faţă legată de arta românească contemporană.

Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad anunţă o toamnă bogată în evenimente. Dincolo de cele două premiere (“Săptămâna luminată”, după Mihail Săulescu, în regia lui Nicolae-Mihai Brânzeu şi “Artă”, de Yasmina Reza, regia Szabo K. Istvan), trupa va participa la câteva festivaluri importante.

Unul dintre proiectele de răsunet al acestei stagiuni este premiera cu numărul trei, la care s-a început, deja, lucrul. Alexander Hausvater pune în scenă spectacolul Mult zgomot pentru nimic, de William Shakespeare.

Amănunte legate de cele enumerate mai sus primim dinspre directorul instituţiei arădene, Bogdan Alexandru Costea.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 1.10.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 2.10.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)

20:30 Drumuri aproape

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara