loader
Foto

Arta plastică „în floare”, la Timişoara

Spaţiile expoziţionale au un aspect cu adevărat primăvăratic în această perioadă, fiindcă oraşul de pe Bega abundă de artişti dornici să expună.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

„Centrul lumii. Punct de transcendenţă” este cea dintâi expoziţie pe care v-o propunem în această seară. Se află pe simezele Galeriei Helios şi e rodul îngemănării sculpturii cu pictura.

Sculptorul Remus Irimescu şi pictorul Matiaş Rafael sunt prezenţi în direct, dimpreună cu criticul de artă Gabriel Kelemen.

Cea de-a doua propunere este o expoziţie a studenţilor masteranzi de la secţia Pictură a Facultăţii de Arte şi Design. „Surse şi resurse ale imaginii” se intitulează întregul ansamblu, pe care-l puteţi admira la Biblioteca Centrală Universitară.

Girul lucrărilor a fost dat de către dascăli ai talentaţilor tineri, dascăli care sunt prezenţi, astă-seară, în platoul emisiunii „Ora regiunii”: Dana Constantin, director al Departamentului Arte Vizuale, Călin Beloescu, prodecan al Facultăţii de Arte şi Design, Cristian Sida, profesor la secţia Pictură.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 21.04.2015 la ora 20.00, cu reluare miercuri 22.04.2015 la ora 11.30.

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara