loader
Foto

Bazin de înot în paragină la Reșița

Complexul de nataţie Lunca Pomostului a ajuns o ruină plină de moloz şi igrasie.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Altădată un loc de referinţă pentru sportul reşiţean de performanţă, Complexul de nataţie Lunca Pomostului a ajuns o ruină plină de moloz şi igrasie.

Bazinele acoperite din incinta complexului nu mai sunt funcţionale de peste 10 ani.

Acum, primăria intenţionează să transforme complexul într-un centru de servicii de recuperare însă, pentru ca acest obiectiv să devină realitate, trebuie să găsească o sursă de finanţare. Investiţia necesară este de ordinul milioanelor de euro.

Închis la începutul anilor 2000, după 5 decenii de activitate sportivă, Bazinul „7 Noiembrie”, aşa cum este cunoscut de reşiţeni, s-a ruinat încet dar sigur.

Mai întâi, igrasia s-a instalat peste tot, apoi a căzut tencuiala. Structura clădirii s-a şubrezit şi, în urmă cu 3 ani, o bucată de acoperiş şi un perete întreg s-au prăbuşit. Reşiţenii îşi amintesc şi acum de vremurile în care bazinul era loc de antrenament atât pentru amatori cât şi pentru sportivii de performanţă.

Aflăm de la Roxana Topală (purtător de cuvânt Primăria Reşiţa) că un prim pas în vederea reabilitării a fost facut în ultima şedinţă a Consiliului Local, prin alocarea sumei de 200.000 de lei pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate.

Potrivit unei evaluări mai vechi, lucrările de consolidare a bazinului acoperit costă peste 4 milioane de euro.

Reporter: Diana Telescu, Imaginea: Vasile Neamţu

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


15:30 Minorităţi în limba italiană

16:00 Forum economic

- direct
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara