loader
Foto

Beck Corlan participă la campania "Atenţie! Câine bun!"

Legată la ochi. Aşa a încercat să înţeleagă Beck Corlan cum se descurcă o persoană nevăzătoare în fiecare zi şi cât de importanţi sunt pentru aceşti oameni, câinii ghid.

 

Cosmin Jitariuc
Telejurnal Regional TVR Timișoara

Cântăreaţa şi compozitoarea Beck Corlan, a acceptat provocarea Darianei Domşa, adolescenta care deţine singurul câine ghid din Timişoara şi a acceptat, pentru scurt timp, să încerce să străbată un drum, legată la ochi şi condusă de câinele ghid Phantom. Sub supravegherea Dariei.

Oamenii pe care soarta i-a obligat să trăiască în întuneric, nevăzătorii, pot să-şi găsească o speranţă în cel mai bun prieten al omului: Câinele ghid este singurul sprijin pentru un nevăzător în jungla urbană. Îi conferă independenţă, încredere şi o viaţă socială activă.

Câinele ghid o ajută pe persoana cu handicap să se descurce şi se asigură că prietenul lor uman este la fiecare pas în siguranţă.

În România sunt foarte puţini câini ghid, în jur de 20. Şi de multe ori, noi cei care vedem nu acceptăm ca un câine să urce în tramvai împreună cu noi, să intre în magazin sau să urce în taxi.

Iar asta înseamnă discriminare pentru pentru omul care nu vede şi se orientează doar cu ajutorul unui câine ghid. Pentru nevăzători, câinele ghid este o necesitate! "Atenţie! Câine bun!"

Campania TVR Timişoara "Atenţie! Câine bun!" se difuzează sâmbătă şi duminică în cadrul Telejurnalului regional, începând cu noua grilă de programe.

Realizator: Cosmin Jitariuc, Imagine: Iuliu Theer, Montaj: Cătălina Budescu


3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara