loader
Foto

Biciclete pentru studenții din Timișoara

Mersul pe două roţi este tot mai popular în rândul tinerilor timişoreni, mai ales că la Universitatea de Vest din Timişoara studenţii se pot bucura de plimbări pe biciclete gratis.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Totul a pornit la iniţiativa celor de la Green Revolution, care au deschis un centru de unde tinerii pot primi biciclete pe baza carnetului de student.

Unii, mai sârguincioşi folosesc bicicletele pentru a ajunge mai repede la cursuri iar alţii pedalează pentru a se relaxa.

De la începutul lunii la centrul StudentObike din Timişoara e forfotă mare, pentru că sezonul de biciclit a fost deschis oficial. Proiectul vizează mai multe centre universitare din ţară şi îşi propune să ajute studenţii să ajungă mai uşor la cursuri, biblioteci sau muzee şi să descopere oraşul în care trăiesc.

Asociaţia Green Revolution nu este la prima iniţiativă de genul acesta. Totul a început în anul 2010.

Studenţii dornici de plimbări cu bicicletele sunt aşteptaţi la Universitatea de Vest din Timişoara. Pentru a se bucura câteva ore de mersul pe două roţi au nevoie doar de carnetul de student.

Reporter: Ramona Boroșovici, Cătălin Roba. Imaginea: Nicolae Zambori.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Monocrom

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara